Progrese recente in genomica si aplicatiile acestora Prof. asoc. dr. Raluca MATEESCU

Cursuri Iul 10, 2017

Acest curs ofera examinarea principiilor heritabilitatii la animale, strategiilor de cartare a QTL si abordarilor genomice functionale folosite in programele de selectie genomica si ameliorare la animalele de ferma. in cele trei zile de Curs vor fi abordate urmatoarele subiecte:

Ziua 1 Prezentarea ameliorarii animalelor si a rolului QTL Predictia conventionala folosind relatiile de pedigree,

Ziua 2 Cartarea, finisarea, si disectia moleculara a Quantitative Trait Loci - Linkage Disequilibrium, Relatiile genetice, Linkage,

Ziua 3 Bazele selectiei asistate de markeri, markeri directi si indirecti, includerea informatiilor genomice in predictia raspunsului selectiei.

 

Dr. Raluca Mateescu este profesor asociat de genetica cantitativa si genomica la Universitatea din Florida. Domeniile sale de interes profesional sunt urmatoarele: cercetari pentru identificarea markerilor genetici asociati caracterelor de importanta economica la taurinele de carne; dezvoltarea de instrumente genetice pentru imbunatatirea valorii nutritive si de sanatate a carnii de taurine si intelegerea mecanismului genetic al tolerantei la caldura la taurinele de carne influentate de Bos indicus. Informatiile moleculare generate in cadrul acestei cercetari pot duce la identificarea de markeri ADN moleculari care pot fi folositi la luarea deciziilor de ameliorare.

Dr. Raluca Mateescu este absolventa a universitatii din Bucuresti, facultatea de Biologie. A primit diplomele de master si de doctor in zootehnie la Universitatea Cornell, N.Y., iar din 2014 este profesor asociat in cadrul universitatii din Florida, la disciplina genetica cantitativa si genomica.

Pentru alte informatii privind activitatea prof. asoc. dr. Raluca Mateescu, rugam a se consulta adresa http://animal.ifas.ufl.edu/faculty/mateescu/index.shtml

NEXT

Bunastarea animalelor si importanta sa in societatea contemporana Prof. Dr Pascal Anton OLTENACU