Furaje pentru porci

IBNA pune la dispoziția beneficiarilor, contra cost, produse furajere (furaje combinate, premixuri vitamino-minerale și furaje complementare)* rezultate din activitatea sa de cercetare. Aceste produse sunt elaborate pe baza unor informații științifice de ultima ora, sunt testate  la suine și controlate din punct de vedere nutrițional și al siguranței alimentare (IBNA are acreditare SR ISO 9001 si avizare ANSVSA).

 

Nutrețuri combinate (NC) amestecuri de cereale cu alte ingrediente proteice, aminoacizi esentiali, săruri minerale (creta furajeră, fosfat monocalcic), sare, vitamine și microelemente minerale etc. elaborate pentru suine. Aceste produse fiind complete se administrează ca atare in hrana suinelor si asigură rații echilibrate nutritiv categoriilor de suine carora le sunt destinate. NC-urile speciale se adresează fermierilor care vor să obțină produse de calitate (carne) sau să îmbunătățească starea de sănătate a suinelor.

 

Concentrate proteino-vitamino-minerale (CPVM) sunt amestecuri de ingrediente furajere bogate in proteina (șrot soia, șrot floarea soarelui, șrot rapiță, mazăre etc) plus vitamine și minerale. Aceste produse sunt destinate fermierilor care isi pot procura/cultiva singuri cerealele (porumb, grâu, orz). Prin respectarea instructiunilor de pe ambalaj, acestia pot asigura o furajare corecta (pe baze știintifice) a suinelor, fără să aibă nevoie de cunoștinte de specialitate și pot obține maximul de spor permis de condițiile de creștere si intreținere

 

Premixuri vitamino-minerale (ZOOFORTURI) sunt amestecuri de vitamine si microelemente minerale pe un suport de fainuri de cereale (malai, tarate etc) cu o structura astfel elaborată incat, incluse in retete de hrana tipice pentru suine, să asigure necesarul de vitamine si minerale pentru categoria respectivă. Aceste produse sunt destinate fermierilor care iși pot procura singuri atât cerealele cât și nutrețurile proteice (sroturi, etc.).

 

*Pe langa retetele standard (prezentate mai jos), institutul poate realiza, la solicitare, retete adaptate necesitatilor beneficiarilor (in functie de baza furajera de care dispun, premixuri de interventie pentru rezolvarea unor carențe nutritive, etc.).

PREVIOUS

Furaje pentru rumegatoare

NEXT

Furaje pentru curci, prepelite si fazani