National R&D Institute for Animal Biology and Nutrition (IBNA) - Romania

MINISTERUL CERCETĂRII INOVĂRII SI DIGITALIZĂRII

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Biologie şi NUTRIŢIE ANIMALĂ – IBNA BALOTEŞTI

 

 

Calea Bucureşti nr.1, cod 077015 Baloteşti, jud. Ilfov

O.R.C. nr. J 23/1521/31.07.2006; CUI 18897481/01.08.2006

Certificare  ISO SR EN 9001:2008; Certificat nr. 33801

 

Tel/Fax: (+40 21) 351. 20.80; Tel. (+40 21) 351.20.81; 351.20.84; 351.20.82; 351.20.83

e-mail:  secretariat@ibna.ro;    porus@ibna.ro;     web:   www.ibna.ro

Analize realizate în Laboratorul de Chimie din INCDBNA-IBNA Balotești

Analiza chimică brută

SU 1030C

(%)

PB

(%)

GB

(%)

Celuloză

(%)

Cenușă

(%)

Porumb

93,39

8,58

2,59

3,70

2,09

Criping de porumb

96,89

10,18

2,04

1,91

1,13

Faina de porumb

97,81

11,31

2,32

3,8

2,94

Germeni porumb

94,22

22,3

2,05

9,37

8,05

Gluten

96,59

64,71

1,31

0,59

1,98

Malai   superior

92,41

15,29

2,97

5,6

2,22

Srot de porumb

-

20,4

6,97

19,5

2,22

Minerale

Ca

(%)

Na

(%)

K

(%)

P

(%)

Fe

(ppm)

Cu

(ppm)

Mn

(ppm)

Zn (ppm)

Porumb

0,11

-  

-

0,38

59,94

8,31

15,16

46,32

Porumb planta

-

0,74

0,18

-

-

-

-

Porumb stiulete + boabe

0,02

-

-

0,37

45,07

1,16

6,17

20,9

Faina de porumb         -

-

-

-

-

8,33

35,32

99,52

Germeni porumb

0,04

-

-

1,15

-

-

-

-

Gluten

0,04

-

-

0,70

282,9

16,04

8,24

37,95

Aminoacizi

Porumb

(%)

Crimping de porumb

(%)

Gluten porumb

(%)

Coceni

(%)

Acid Aspartic

0,728

0,825

5,384

0,278

Acid Glutamic

1,539

2,205

15,249

0,390

Serina

0,361

0,678

3,044

0,146

Glicina

0,298

0,391

1,761

0,146

Treonina

0,316

0,56

1,993

0,135

Arginina

0,515

0,516

2,02

0,263

Alanina

0,565

0,957

5,155

0,216

Tirozina

0,240

0,387

3,001

0,084

Valina

0,361

0,520

3,31

0,127

Fenilalanina

0,39

0,587

3,682

0,111

Izoleucina

0,25

0,414

2,113

0,095

Leucina

0,802

1,457

9,189

0,214

Lizina

0,251

0,278

1,338

0,132

Cistina

0,157

0,196

0,686

0,052

Metionina

0,104

0,182

1,167

0,096

Acizi grași (g/100g FAME)

Porumb

Mălai

Porumb (Siloz)

Porumb (Siloz)

Porumb (Făină)

Porumb  (Germeni)

Butiric

-

-

-

-

-

-

Caproic

0,13

-

-

-

-

-

Caprilic

0,8

-

-

-

-

0,11

Nonanoic

-

-

-

-

-

Capric

0,25

-

0,22

0,31

0,07

0,15

Lauric

0,11

0,02

-

0,27

0,09

Miristic

0,28

0,04

0,35

0,61

0,25

0,35

Pentadecanoic

0,09

0,14

-

0,16

-

-

Pentadecenoic

0,12

0,04

-

0,21

-

-

Palmitic

14,22

14,19

17,59

20,52

12,46

27,79

Palmitoleic

0,38

0,22

0,38

1,44

0,2

0,51

Heptadecanoic

2,36

0,02

-

0,2

-

-

Heptadecenoic

0,24

0,00

-

-

-

-

Stearic

2,71

2,26

2,67

3,31

2,45

3,35

Oleic

30,63

31,18

22,64

25,14

27,43

17,91

Linoleic

48,94

49,88

50,49

41,13

55,29

46,72

Linolenic alpha

1,52

1,02

4,14

4,83

1,29

2,79

Arachidic

0,18

-

-

-

-

-

Heneicosenoic

0,17

-

-

-

-

-

Octadecatetraenoic

0,47

0,37

0,1

0,46

0,24

0,26

Eicosenoic

0,23

-

-

-

-

-

Eicosadienoic

0,31

0,33

0,18

0,17

0,21

Behenic

0,34

-

-

-

-

-

Dihomo-gamma linoleic acid

0,37

-

-

-

-

-

Eicosatrienoic

0,29

-

-

-

0,12

Eicosapentaenoic

0,14

-

-

0,12

-

-

Lignoceric

0,16

-

-

0,15

-

-

Arahidonic

0,21

-

-

0,22

-

-

Docosadienoic

-

-

-

0,28

-

-

Docosapentaenoic

-

-

0,52

-

-

-

Docosatetraenoic

0,24

-

0,88

-

-

-

Alti acizi grași

0,41

0,28

0,45

-

-

Total acizi saturați

17,38

16,67

20,83

25,53

15,32

31,61

Total acizi mononesaturați

31,07

31,45

23,03

26,79

27,63

18,42

Total acizi polinesaturați

51,3

51,6

56,14

47,23

57,05

49,97

Total n-6

49,36

50,21

50,49

41,81

55,51

46,93

Total n-3

1,94

1,39

5,65

5,41

1,53

3,04