National R&D Institute for Animal Biology and Nutrition (IBNA) - Romania

MINISTERUL CERCETĂRII INOVĂRII SI DIGITALIZĂRII

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Biologie şi NUTRIŢIE ANIMALĂ – IBNA BALOTEŞTI

 

 

Calea Bucureşti nr.1, cod 077015 Baloteşti, jud. Ilfov

O.R.C. nr. J 23/1521/31.07.2006; CUI 18897481/01.08.2006

Certificare  ISO SR EN 9001:2008; Certificat nr. 33801

 

Tel/Fax: (+40 21) 351. 20.80; Tel. (+40 21) 351.20.81; 351.20.84; 351.20.82; 351.20.83

e-mail:  secretariat@ibna.ro;    porus@ibna.ro;     web:   www.ibna.ro

Analize realizate în Laboratorul de Chimie din INCDBNA-IBNA Balotești

Analiza chimică brută

SU 1030C

 (%)

PB

(%)

GB

(%)

Celuloza

(%)

Cenusa

(%)

Ardei capia

96,43

9,86

1,42

9,66

5,68

Morcov (rondele)

95,17

6,59

0,99

7,58

6,76

Sfecla (peleți)

97,60

9,31

0,44

19,32

7,22

Tomate (Coji)

97,89

13,71

2,82

47,65

3,75

Topinambur

26,09

1,34

0,11

1,13

0,02

Usturoi

93,88

16,06

-

-

-

Minerale

Ca

(%)

P

(%)

Na

(%)

K

(%)

Mg

 (%)

Fe (ppm)

Cu (ppm)

Mn (ppm)

Zn (ppm)

Ardei Kapia

0,02

0,38

38,38

8,08

10,24

21,37

Cartof (coaja)

0,08

0,33

0,027

3,292

0,081

249,4

8,79

13,66

21,44

Cartof

0,08

0,36

0,19

4,42

0,07

251,6

3,68

14,34

24,49

Cartof rosu (Coajă)

0,08

0,33

0,03

3,29

0,08

249,43

8,79

13,66

21,44

Ghimbir

-

-

-

-

-

251,78

6,20

428,10

24,19

Roșii (coajă)

0,16

0,5

106,17

10,96

32,99

34,78

Sfecla (peleți)

0,83

-

-

-

-

-

-

-

-

Sfecla rosie (tăiței)

0,12

0,38

0,37

4,50

0,14

55,65

10,08

16,59

33,05

Țelina

0,48

0,55

0,6

4,00

0,12

116,44

10,48

21,19

40,25

Aminoacizi

Ardei

(%)

Roșii (coji)

(%)

Sfeclă (tăiței)

(%)

Acid Aspartic

1,662

1,566

0,998

Acid Glutamic

1,037

7,21

1,309

Serina

0,443

0,173

0,763

Glicina

0,298

0,633

0,635

Treonina

0,324

0,55

0,461

Arginina

0,423

1,464

0,458

Alanina

0,455

0,705

0,667

Tirozina

0,187

0,693

0,371

Valina

0,33

0,544

0,747

Fenilalanina

0,508

0,609

0,44

Izoleucina

0,401

0,687

0,427

Leucina

0,574

1,067

0,71

Lizina

0,283

0,885

0,741

Cistina

0,144

0,227

0,106

Metionina

0,101

0,226

0,12

Acizi grași (g/100g FAME)

Acizi grași

Sfecla (Peleti)

Ardei kapia

Fenicul

(Semințe)

Fenicul

(Pulbere)

Rosii (Coji și semințe)

Caproic

-

0,22

0,47

0,1

0,36

Undecanoic

-

-

0,03

0,39

-

Caprilic

-

-

1,2

0,13

-

Capric

0,11

1,42

0,32

0,17

0,54

Lauric

-

0,11

0,02

-

0,11

Tridecanoic

-

-

0,04

-

-

Miristic

0,7

3,67

0,71

0,82

0,89

Miristoleic

0,33

-

-

-

0,13

Pentadecanoic

0,45

0,15

0,21

0,08

0,15

Pentadecenoic

1,48

0,09

0,07

-

0,10

Palmitic

33,5

17,31

8,29

6,28

17,78

Palmitoleic

3,14

1,69

0,72

0,6

0,95

Heptadecanoic

0,34

0,37

0,11

0,0

0,19

Heptadecenoic

0,22

0,15

0,15

0,0

0,38

Stearic

10,35

4,35

1,96

1,42

4,75

Oleic

38,75

12,18

64,25

74,97

20,49

Linoleic

6,65

44,95

15,6

13,12

48,97

Linolenic alpha

0,56

11,71

1,19

0,44

6,48

Arachidic

0,1

-

-

-

-

Octadecatetraenoic

0,61

0,64

0,58

0,27

0,51

Eicosenoic

-

-

0,05

0,03

-

Eicosadienoic

1,52

0,11

0,11

0,04

0,17

Behenic

-

-

0,33

0,18

-

Erucic

-

-

0,65

0,37

-

Dihomo-gamma linoleic acid

1,18

0,09

0,08

0,07

Eicosatrienoic

-

-

0,67

0,06

-

Docosatrienoic C22 (3n6)

-

-

-

-

0,55

Docosatrienoic C22 (3n3)

-

-

-

-

0,13

Eicosapentaenoic

-

0,13

0,13

-

0,21

Lignoceric

-

0,13

0,13

-

0,22

Arahidonic

-

0,5

0,07

0,0

0,3

Nervonic

-

-

-

-

0,76

Docosadienoic 

-

-

0,3

0,12

0,39

Docosatetraenoic

-

-

0,34

0,56

Alți acizi grași

-

0,11

1,08

0,31

0,21

Total acizi saturați

45,56

27,72

13,96

9,58

24,54

Total acizi mononesaturați

43,93

14,13

65,88

75,98

21,18

Total acizi polinesaturați

10,51

58,04

19,08

14,13

54,14

Total n-6

9,35

45,69

16,52

13,36

50,77

Total n-3

1,17

12,48

2,57

0,77

3,42