National R&D Institute for Animal Biology and Nutrition (IBNA) - Romania

MINISTERUL CERCETĂRII INOVĂRII SI DIGITALIZĂRII

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Biologie şi NUTRIŢIE ANIMALĂ – IBNA BALOTEŞTI

 

 

Calea Bucureşti nr.1, cod 077015 Baloteşti, jud. Ilfov

O.R.C. nr. J 23/1521/31.07.2006; CUI 18897481/01.08.2006

Certificare  ISO SR EN 9001:2008; Certificat nr. 33801

 

Tel/Fax: (+40 21) 351. 20.80; Tel. (+40 21) 351.20.81; 351.20.84; 351.20.82; 351.20.83

e-mail:  secretariat@ibna.ro;    porus@ibna.ro;     web:   www.ibna.ro

Analize realizate în Laboratorul de Chimie din INCDBNA-IBNA Balotești

Analiza chimică brută

SU 1030C

(%)

PB

(%)

GB

 (%)

Celuloză

 (%)

Cenușă

(%)

Izolat proteic de soia

-

83,07

-

-

-

Full fat soia

90,38

31,59

17,65

6,095

4,57

Full fat mixt -porumb 30% in ulei 20%/ orz 30%  mazare 20%

97,23

17,33

20,57

11,34

-

Full fat mixt soia 80% - mazare 20%

95,56

32,36

15,7

5,63

-

Full fat mixt soia 80% - mazare 20%

94,01

33,15

16,1

5,41

5,40

Srot soia (PB > 45%)

95,34

47,20

1,57

4,63

7,58

Srot soia (PB 40-45%)

89,48

43,28

5,42

5,21

6,19

Srot soia (PB < 40%)

95,65

37,46

3,39

6,29

7,29

Minerale

Ca

(%)

P

(%)

Zn

(ppm)

Fe

(ppm)

Cu

(ppm)

Mn (ppm)

Soia

0,39

0,81

61,19

163,9

15,86

38,22

Faina de soia

-

-

63,92

252,26

19,87

41,69

Srot soia

0,41

0,81

89,06

209,72

21,03

53,27

Aminoacizi

Soia (Turte)

(%)

Soia (șrot)

(%)

full fat mix

(%)

Acid Aspartic

5,523

7,193

2,279

Acid Glutamic

5,203

9,067

5,000

Serina

2,655

2,465

0,864

Glicina

2,066

2,011

0,908

Treonina

2,662

1,777

0,917

Arginina

3,495

3,736

1,900

Alanina

2,162

1,921

1,142

Tirozina

1,48

1,615

1,082

Valina

2,332

2,364

1,564

Fenilalanina

2,223

2,311

1,283

Izoleucina

2,232

1,883

1,109

Leucina

3,694

3,373

1,796

Lizina

3,349

3,133

1,002

Cistina

0,22

0,851

0,255

Metionina

1,898

0,642

0,284

Acizi grași  (g/100g FAME)

Soia

Soia (Făină)

Soia (Turte)

Soia (Șrot)

Caproic

-

-

-

0,07

Caprilic

-

-

-

0,51

Capric

-

-

-

0,22

Lauric

0,82

0,1

0,16

Miristic

0,51

0,28

0,15

0,29

Pentadecanoic

-

-

-

0,07

Pentadecenoic

-

-

-

0,08

Palmitic

0,32

13,65

11,67

15,65

Palmitoleic

0,16

0,17

0,12

0,35

Heptadecanoic

14,85

-

-

0,12

Heptadecenoic

0,2

-

-

-

Stearic

4,21

4,04

4,11

4,02

Oleic

25,57

24,88

22,32

23,77

Linoleic

47,08

50,86

53,93

48,98

Linolenic alpha

5,97

5,44

7,35

5,76

Octadecatetraenoic

0,14

0,26

0,22

0,33

Eicosadienoic

0,16

0,15

0,14

0,19

Behenic

-

-

-

0,23

Arahidonic

-

-

-

0,7

Docosadienoic

-

-

-

0,31

Alți acizi grași

-

0,18

-

0,44

Total acizi saturați

20,71

18,06

15,92

20,11

Total acizi mononesaturați

25,94

25,05

22,44

24,11

Total acizi polinesaturați

53,36

56,71

61,64

55,53

Total n-6

47,24

51,01

54,07

49,57

Total n-3

6,12

5,69

7,57

5,96