Proiectul ERA-ANIM

Proiectul ERA-ANIM

Promovarea integrarii cercetarii zootehnice romanesti in spatiul european de cercetare prin participarea la proiecte FP7

( finantat de Autoritatea Nationala pentru Cercetarea Stiintifica prin intermediul programului Cercetare de Excelenta - Modulul III )

 

Director de proiect: dr. ing. Catalin Dragomir
Laboratorul de Chimie si Fiziologia Nutritiei

 

Obiectivele generale ale proiectului
cresterea participarii cercetarii zootehnice romanesti in proiecte FP6 si FP7
intensificarea colaborarilor internationale
cresterea nivelului profesional general al cercetatorilor romani in domeniu pe subiectele relevante pentru FP7
cresterea nivelului stiintific al proiectelor nationale si a articolelor elaborate de cercetatorii romani in domeniu pe subiectele relevante pentru FP7

Constituirea unei baze de date cu specialisti romani in domeniu

Un segment important al proiectului vizeaza initierea de parteneriate intre organizatii de cercetare romanesti si europene, in special prin elaborarea in comun de propuneri de proiecte FP6 si FP7.
in acest cadru, va fi construita o baza de date cuprinzand specialisti / colective care desfasoara activitati de cercetare in domeniul cresterii animalelor si care au potential pentru participarea in proiecte europene.
in functie de zona de interes stiintific, parti din aceasta baza de date vor fi pusa la dispozitia potentialilor coordonatori de proiecte europene, crescand astfel sansele organizatiilor romanesti de a participa in consortiile respective.

- experienta internationala,
- proiecte recente,
- domeniu stiintific bine conturat,
- lista selectiva de publicatii relevante
- abilitati de comunicare (engleza, IT)

Cei interesati sunt rugati sa trimita CV-uri sintetice (1-2 pagini),care sa includa criteriile mentionate, la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Sesiuni de pregatire a propunerilor de proiecte

Proiectul permite finantarea unor sesiuni de proiecte FP6 / FP7, participari la intalniri de platforme tehnologice, etc. Cei interesati sunt rugati sa trimita o aplicatie la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Aplicatia trebuie sa cuprinda:
- CV sintetic (1-2 pagini) care sa permita evaluarea potentialului international al aplicantului (specializari, cunostinte limbi straine & IT, etc.);
- lista proiectelor conduse de aplicant (sau in care acesta avut o participare majora);
-
lista articolelor publicate
- lista comunicarilor la congrese, simpozioane, etc.
- scurta descriere a activitatii colectivului in care lucreaza aplicantul (cu accent pe proiectele recente, infrastructura, etc.)
- scrisoare de motivatie (care sa includa si informatii privind actiunea propusa)

Aplicatiile vor fi evaluate de comisie constituita in cadrul proiectului, care va selecta pe cele care au impact maxim prin prisma realizarii obiectivelor proiectului. Comisia isi rezerva dreptul de a verifica datele inscrise in aplicatie.

Propuneri de proiecte europene depuse prin intermediul proiectului ERA-ANIM: (februarie 2006 decembrie 2007)

Acronim

Data depunerii

Organizatia romaneasca participanta in consortiu

Responsabilul partenerului roman

ImmunoStimPro (FP6 SSP)

martie 2006

I.N.C.D.B.N.A.

Catalin Dragomir

PREVIOUS

Proiectul FUSMYC

NEXT

Proiectul TEHBIO